dimecres, 6 de març del 2013

Crema fornejada amb gerds

Ingredients:
600 ml de nata líquida
200 ml de llet
2 ous
3 rovells d'ous
140 gr de sucre
1 beina de vainilla o 2 culleradetes d'extracte de vainilla
300 gr de gerds (o qualsevol altra fruita)

Elaboració:
En un bol posem els ous, els rovells d'ou i el sucre, barregem fins que ens quedi una massa uniforme i llisa.

Tallem la nostra beina de vainilla longitudinalment, la obrim i amb l'ajuda d'un ganivet retirem totes les llavors i reservem.

Mentre en un pot, posem la nata, la llet, la beina de vainilla i les llavors de vainilla, l'escalfem fins que arrenqui el bull, moment en el qual el retirem del foc. Traiem la beina del cassó.

Ara afegim aquesta preparació a la barreja de rovells i ou, comencem poc a poc, i seguidament la incorporem del tot, barregem fins que ens quedi una barreja suau, llisa i uniforme.

Passem la nostra barreja als motlles que utilitzarem, li afegim els gerds i seguidament posem els motlles en un altre motlle rectangular i afegim aigua calenta, fins que cobreixi la meitat d'aquests.

El introduïm al forn, preescalfat a 180º, i ho posem al forn durant 30 o 35 minuts o fins que veiem que la nostra barreja està quallada.

El traiem del forn i ho retirem del motlle rectangular, finalment el refrigerem durant un mínim de 4 hores abans de servir.

Quan ho anem a servir els podem empolvorar amb una mica de sucre glas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada