dimecres, 27 de febrer del 2013

Tikka Masala de pollastre


Recepta:

4 pits de pollastre (sense pell)
2 cebes mitjanes
1 bitxo vermell fresc
1 mica de gingebre fresc (de la mida d'1/4 nou)
4 tiges de coriandre fresc
oli de cacauet o vegetal
1 nou de mantega253 gr, de pasta de curri tikka masala de Patak 'so pasta tikka masala casolana (podeu veure la recepta al final)
sal marina
pebre acabat de moldre
1 llauna de 400 gr. de tomàquet natural trossejat
1 llauna de 400 ml. de llet de coco
200 gr. de iogurt natural (opcional)
1 llimona
 

Comencem preparant els nostres ingredients i per aa ixò tallem el pit de pollastre a tires d'uns 2 cm. de gruix i reservem. Pelem la ceba i la tallem en trossos petits. Reservem. Tallem el bitxo en rodanxes i reservem. Pelem el gingebre i el tallem en làmines fines. Per acabar treiem les fulles del coriandre, i piquem les tiges el més petit possible.

En una cassola posem una mica d'oli al costat de la mantega i l'escalfem a foc mig, quan hagi assolit aquesta temperatura afegim la ceba juntament amb el bitxo, el gingebre i les tiges del coriandre i ho deixem fregir durant uns 10 minuts o fins que veiem que està tova i daurada.

Seguidament afegim a la cassola el pollastre i la pasta tikka masala, ho remenem bé perquè s'impregni la carn de la pasta i el assaonem amb sal i pebre. Seguidament afegim el tomàquet, i la llet de coco, més una mesura de la mateixa llauna d'aigua, ho remenem bé i ho deixem que arrenqui el bull.

Ara baixem la temperatura a foc baix i ho deixem cuinar durant uns 20 minuts ben tapat. Transcorregut aquest temps, comprovem que la nostra carn està tendra i ben guisada, ho provem i  rectifiquem la sal i el pebre si cal.

Ja tenim el nostre tikka masala a punt per servir. Acompanyat d'una mica d'arròs basmati i una mica de iogurt és deliciós.

Per fer pasta Tikka Masala casolana

2 grans d'all, gingebre fresc (1/2 nou en grandària), 4 bitxos vermelle secs, 1 cdta. de cúrcuma, 1/2 cdta. de sal marina, 3 cdes. d'oli de cacauet, 2 cdes. de tomàquet concentrat, 2 bitxos vermells frescos, 1 manollet de coriandre fresc + espècies per torrar: 1 cdta. de comí, 1 cdta. de llavors de coriandre.

En primer lloc, pela l'all i el gingebre. Posa una paella a foc mitjà, més aviat tirant a alt i tira les espècies que cal torrar a la paella sense res. Deixa que es torrin una mica, durant uns minuts, fins que adquireixin un lleuger color daurat i comencin a desprendre una olor meravellós, moment en el qual retiraràs la paella del foc.

Tira les espècies torrades en un morter i pica-les fins convertir-les en una pols fina, o posis en un robot de cuina i tritura-les fins a obtenir una pols fina. En qualsevol cas, quan hagis mòlt les espècies torrades a mà hauràs de triturar amb la resta dels ingredients en un processador d'aliments o robot de cuina, fins a obtenir una pasta homogènia.
 
Més informació, aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada